infoblokk_kedv_final_felso_cmyk_ERFA.jpg

GINOP-1.2.2-15-2015-02390 PROJEKT ISMERTETÉSE

Kedvezményezett:

Flex-Coop Kft.

5100 Jászberény

Mészáros Lázár u. 2.

Telefon: 57-502-370

Fax: 57-502-371

Email: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

A szerződött támogatás összege:

    24.856.800 Ft

A támogatás mértéke:

    60%

A projekt befejezési dátuma:

    2017.07.20.

 Egyedi hegesztő robotcella létesítése


1.1. ELŐZMÉNYEK, MEGLÉVŐ ÉPÜLET BEMUTATÁSA:
A megvalósulási helyszín Bátonyterenyén, a Gépállomás út 5. sz. alatt található, mely a Flex-Coop Kft Gyáregysége. Az épület 2013-ban épült új csarnok, melyben jelenleg gépegységek összeszerelése zajlik. Kézi módszerekkel itt zajlik a görgőfüzérekhez szükséges vasszerkezeti elemek gyártása is. Az épületi jelenlegi funkciója gyártócsarnok. Az épület fűtött általános belő világítással, vezetékes vízzel és szennyvíz elvezető rendszerrel ellátott. Az épület összességében jó állapotú, karbantartott.
1.2. MEGVALÓSULÁS:
A Flex-Coop az épület jelzett részében hegesztett vasszerkezetek gyártásával, foglalkozik. A sorozattermékek megfelelő minőségű és gazdaságosságú előállatásához lett beüzemelve a robotcella. A berendezéssel – amellett, hogy megrendelőink is optimális munkakörülményekről győződhetnek meg – közép-és nagysorozatban ismétlődő hegesztési varratok készülnek nagy hatékonysággal. Az épület középső traktusában helyezkedik el a festőüzem, melyben a termékek csomagolás előtti bevonatolása történik. A megmunkáláshoz az alapanyagok beszállítása, valamint a hegesztett félkész termékek festőbe mozgatása újonnan beszerzett villástargoncával történik. A berendezés villamos betáplálást a robotcella szállítója a korábban tervezett független alaptesteket kiváltó rezgésmentes alapkerettel együtt biztosította, így jelentős beruházási költséget tudtunk megtakarítani úgy, hogy az nem ment a minőség rovására.
Összességében elmondható, hogy a robotcella létesítése sikeresen befejeződött, az az elvárásokat teljesíti.
Ugyanez elmondható a kiszolgálására használt villástargoncáról is.